martes, 16 de diciembre de 2008

CONCENTRACIÓ A BARCELONA


.

.
..El 10 de desembre, 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, més d’un centenar de persones del moviment solidari amb el poble sahrauí s’ha concentrat davant del Consolat General del Marroc de Barcelona per denunciar els greus esdeveniments als territoris ocupats del Sàhara Occidental, amb la mort de dos joves estudiants sahrauís i alguns més greument ferits i el bloqueig policial i militar dels territoris ocupats.
.
.
..En un comunicat llegit per Toni Guirao, de l’ACAPS s’han denunciat els fets sota el clam “ja n'hi ha prou d'assassinats i de repressió contra el poble sahrauí, aturem el genocidi del poble sahrauí!”. El document també denunciava la repressió brutal i indiscriminada contra la població civil sahrauí indefensa, i cap als estudiants sahrauís, que reivindiquen, en manifestacions pacífiques, el respecte dels seus drets i la llibertat d'expressió i manifestació, així com el rebuig de més de 33 anys d'ocupació militar marroquina, de violació dels drets humans i del robatori de les seves riqueses naturals.
.
.
..El manifest del moviment solidari amb el poble sahrauí fa responsable del què està succeint al Govern d’Espanya i li exigeix que deixi de ser còmplice d'aquesta repressió i que aturi qualsevol ajuda o acord econòmic per la seva part i de la Unió Europea, mentre existeixi aquesta greu situació de violació contínua dels Drets Humans. També demana que cessi la venda de qualsevol material militar a un país com el Marroc que no respecta els dels drets humans més elementals i que exigeixi que s'alliberin tots els presos polítics, cessin les tortures, que s'anul·lin els judicis, que s'aixequi l'estat de setge imposat als territoris ocupats i que es permeti el lliure accés d'una Comissió Internacional d'Observadors i dels mitjans de comunicació.
.
.
..Recordant al Govern espanyol, la seva responsabilitat històrica, es exigir que pressioni al Govern marroquí perquè cessi aquesta brutal repressió, evitant tant de dolor i sofriment al poble sahrauí.
.
.
..El comunicat també es va dirigir a la Missió de les Nacions Unides per al referèndum del Sàhara Occidental (MINURSO), demanant que exerceixi el seu paper i que garanteixi la legalitat internacional al Sàhara Occidental i en defensa dels drets i de la llibertat del Poble Sahrauí, complint el mandat de les Nacions Unides per ala seva permanència en la zona.
.
.
.
.
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario