lunes, 17 de noviembre de 2008

multitudinaria manifestació a madrid


Milers de persones del moviment solidari de tot l’Estat espanyol amb el poble sahrauí es van manifestar a Madrid “Per la Llibertat i la Independència del Sàhara Occidental”, Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sahara - CEAS – SAHARA i la campanya http://www.todosconelsahara.com/, que ja ha recollit 200.000 signatures. L’acte va acabar davant del Ministerio de Asuntos Exteriores del govern espanyol. Representats de l’ACAPS Wilaya Alt Penedès van participar-hi junt amb la delegació catalana que va omplir 3 autocars.

Les artistes Maribel Verdú, Luisa Martín y Verónica Forqué van llegir el manifest de la convocatòria que duia el lema "Por la libertad y la independencia del Sahara; Marruecos culpable, España responsable". També van encapçalar la manifestació les actrius i professionals del món de la cultura com el director Fernando Colomo, la directora de cinema Icíar Bollain, Rosa Maria Sardà o l’actor Fran Perea.


L’acte va comptar amb el parlament del representant del Front Polisario a Espanya, Bucharaya Benyoun, que va recordar la responsabilitat d’Espanya en el conflicte i va demanar-li que sigui par activa per trobar-ne una solució que respecti la legalitat internacional.


Finalment, denunciant la constant vulneració dels drets humans als Sàhara Occidental ocupat pel Marroc, els assistents a la manifestació van poder escolar les paraules de Hmad Hammad, activista sahrauí dels drets humans, que va ser detingut a la Casa de España on havia entrat per demanar asil polític.

Els diversos parlaments van denunciar l’abandonament que des de fa 33 anys pateix el poble sahrauí, per exigir la independència del Sàhara Occidental i el respecte dels drets humans a les zones ocupades pel Marroc, contra la l’explotació de recursos naturals, de la inoperància de l’ONU i de la comunitat internacional, entre d’altres coses

No hay comentarios:

Publicar un comentario